Thursday, 9 June 2011

Frumosii nebuni ai marilor orase

Nu ştiu dacă la 14 ani au citit romanul lui Fanus Neagu, dar vreau să-i asigur că sintagma împrumutată de la marele romancier trebuie să-i onoreze. Incă de la primele imagini vizionate am simţit nevoia să folosesc niste replici din roman: “Mă’, voi sunteti niste personaje, nu glumă.” Chiar poţi să spui despre ei că sunt niste figuri. Ei nu joacă nişte roluri pentru a arata ca sunt geniali. Ei chiar sunt geniali.

Nu veţi vedea asemenea imagini la ştirile TV. Rezervaţi-vă 7 minute pentru a viziona video clipul. Aceştia sunt elevii români: inteligenţi, dezinvolţi, în pas cu vremurile, dar clădindu-şi cu seriozitate viitorul.

Uitaţi-vă cu atenţie şi lăsaţi-vă molipsiţi de optimism şi bună dispoziţie. Au determinarea şi siguranţa tinerilor crescuţi şi educaţi într-un mediu sănătos.

Proiectul “To Be a Teacher for 15 Minutes” i-a ajutat să se cunoască şi să experimenteze pe viu sentimentele, emoţiile şi dilemele profesorului în “confruntarea” sa cu elevii.

Nu ştiu dacă vreunul dintre ei şi-a descoperit deja vocaţia, dar cu siguranţă şcoala va căpăta o altă semnificaţie pentru ei. După experienţa la catedră ei ştiu ce înseamnă să fii un bun profesor şi vor pretinde lucrul acesta de la profesorii lor sau  - cu subtilitate - îi vor ajuta să devină. Acum au experienţă.
Vizionare video clip:

No comments:

Post a Comment