Sunday, 29 April 2012

Ministerul educatiei - cu bune si cu rele (3)

De ce românii nu sunt nemţi!

Când spui Germania, te gândeşti la precizie, eficientă, disciplină, respect. Există în mintea fiecăruia dintre noi această imagine, o stereotipie, dar statisticile nu pot fi contrazise; întreaga istorie a culturii universale abundă în exemple care sustin descrierea. Avem puţine în comun cu francezii şi ne aflăm la mare distantă de britanici. Mă refer la sistemul educaţional.

Elevii români au toate atuurile să fie “vânaţi” de cele mai importante instituţii educaţionale internaţionale. Olimpicii noştri erau cândva imbatabili; mai participăm şi acum cu succes, Ministerul Educaţiei din România le asigură burse şi un program special de Bacalaureat. Mai greu este să te dumireşti care este perioada aprobată.
Cauţi pe internet şi afli că sesiunea specială se desfăşoară între 12 - 25 mai 2012 (informație găsită pe site-urile: Adevarul.ro, Hotnews.roColumna TVRealitatea net si altele.Pentru că ai fost de prea multe ori ‘aburit’, dezinformat, vrei o confirmare si obtii în schimb o informaţie care-ţi răstoarnă bruma de încredere care ţi-a mai rămas. Prin Nota 35 531/ 29.03.2012 , trimisă Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucuresti, s-a aprobat modificarea perioadei. Deci olimpicii se vor prezenta la bacalaureat în perioada 19 mai - 1 iunie 2012. Și ca să-şi întărească spusele, Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe tot Parcursul Vieţii mai emite si Nota 106/ 10.04.2012 .

In sfârsit, un articol publicat în Desteptarea m-a 'deşteptat'; perioada de desfasurare a sesiunii speciale de Bacalaureat este 19 mai - 1 iunie 2012, in Bacau la Colegiul National Pedagogic "Stefan cel Mare".
Ati vizionat informatia la care v-a dus link-ul? Ati inteles de ce a fost ales acest liceu? Ca sa se spele rusinea, sa se uite scandalul sau pentru ca dna Doina Melinte a facut lobby pentru aceasta locatie?

Ca părinte şi pedagog sunt dezamăgită. De ce ne bâlbâim atât până punem ceva pe picioare? De ce avem idei bune care se materializează greu? De ce alegem căile cele mai dubioase? De ce nu putem să fim nemţi? Pentru că mergem înainte cu sloganul 'las’că merge şi-aşa'. Pentru că pesimismul nu ne lasă să credem că lucrurile se pot schimba.

Şi în acest spirit, nici articolul nu are o concluzie. Pur şi simplu: Succes olimpicilor români la Bacalaureat şi în toate competiţiile din acest an! Ei le merita pe deplin.

No comments:

Post a Comment