INFO parinti

 • Toate la timpul lor. Ai implinit 4 ani? A sunat clopotelul. Sa merg la .... sau mai bine nu?

Dilema copilului la varsta de 4 ani: 
"Am nevoie de un training. Ce scoala sa urmez?"

Lasand gluma la o parte, va invit sa analizati cu seriozitate. Subiectul chiar este serios.
(July 24, 2012)
 
 • Bursele va pun nervii la-ncercare?

...am obţinut două puncte de vedere: a pesimiştilor care mi-au mărturisit că nu cred că mai există burse şi foarte pesimiştii care au negat veridicitatea datelor şi şansele reale de a obtine aceste facilitati fără “intervenţii”. Este adevărat că nu cunosc pe nimeni care să se fi bucurat de un asemenea succes, dar optimismul îmi sterge orice urmă de suspiciune. Aşadar, nu avem de ales decât o singură cale – documentarea. Şi iată ce trebuie să ştiţi:

Elevii si studentii au beneficiat şi anul acesta de mai multe tipuri de burse:

 • bursa de merit în cuantum de 150lei/lună
 • bursa de performanţă de 200lei/ lună
 • bursa de studiu şi cea socială de 100lei/lună, oferite pe toată perioada anului şcolar
 • bani de liceu (sprijin financiar în cadrul “Programului naţional de protecţie socială –OMEdC nr. 4839/ 2004) Au prioritate elevii proveniţi din mediul rural si care sunt
scolarizaţi în altă localitate, conform Legii învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările si completările ulterioare.
 • burse “Orizonturi deschise”  oferite de Fundaţia Dinu Patriciu (înscrierile s-au incheiat pe 15 iunie 2011)
 • burse “Inventeaza-ti viitorul” (Fundatia Dinu Patriciu) adresat elevilor de liceu si studentilor din ciclul de licenta cu performante scolare bune, dar care traiesc in familii cu resurse financiare limitate
 • bursa speciala “Guvernul Romaniei”

Detaliile complete ale programelor, consiliere,  dar şi formulare de înscriere online sunt disponibile la:
http://www.bursemaster.ro/anunt.asp?q=1,cee,sch 
http://www.bursemaster.ro/index.asp 
http://www.bursemaster.ro/index.asp 
https://candidatiorizonturideschise.fundatiadinupatriciu.ro  
https://www.fundatiadinupatriciu.ro/ro/program_detalii/2/Orizonturi_Deschise/ 
http://www.birouldeconsiliere.ro/detaliu.aspx?eID=333&t=Articole 

O gluma amara in loc de incheiere

Adresaţi-vă în scris pentru orice fel de solicitare. Nu vă lăsaţi intimidaţi de refuzul funcţionarelor de la ghişeu! Aveţi acest drep şi instituţiile au obligaţia să înregistreze orice solicitare şi să vă răspundă în scris. Veţi avea certitudinea că sunteţi informat  de o persoană competenţa. Citiţi cu atenţie răspunsul primit; uneori chiar şi “persoanele competente” fac greseli. Din neatenţie sau intenţionat? 
M-am laudat cu optimismul  care ma caracterizeaza si poftim , ca am devenit si eu suspicioasa! Limba romana, bat-o vina!DESPRE
Lexis Şcoli de Limbi Străine
In fiecare an Lexis Şcoli de Limbi Străine întâmpină mii de cursanţi din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Piteşti, Ploieşti şi Sibiu în şcoli situate în zone accesibile şi în sedii amenajate şi dotate cu toate facilitătile necesare unor spaţii de studiu confortabile şi moderne.

Având o expunere naţională şi internaţională, organizaţia a dezvoltatat un departament educaţional şi unul de resurse umane pentru a asigura:

 • propria programă de studiu
 • servicii de consultanţă în pregătirea pedagogică a profesorilor de limbi străine
 • recrutarea profesorilor
 • managementul educaţional
 • elaborarea materialelor suplimentare de studiu şi evaluare

Încă de la înfiinţare în 1993 s-a urmărit implementarea celor mai înalte standarde de calitate în predare şi lansarea pe piaţa romanească a noi cursuri si servicii pentru elevi, in conformitate cu Cadrul Unic European de Referinţă şi ale Consiliului Europei privind invăţarea permanentă de-a lungul vieţii şi mobilitate profesională

Pe langă sediul central din Bucureşti dotat cu o bibliotecă şi un centru de documentare cu mii de volume, fiecare şcoala pune la dispoziţia cursanţilor câte un laborator de calculatoare, sală video şi un centru de pregătire pentru examenele Trinity College London (GESE, ISE, SEW) şi Cambridge ESOL (FCE, CAE, CPE).
http://www.trinitycollege.co.uk/site/?id=263 
http://www.cambridgeesol.org/recognition/index.html 

Activităţile specifice unei instituţii de învăţămant sunt completate de evenimente cultural-educative pentru elevi şi părinţi, consilii profesorale şi intalniri sau workshop-uri cu familiile, pentru o comunicare permanentă şi eficientă într-un mediu prietenos care să contribuie nu doar la informare, ci şi la continua dezvoltare a abilitătilor lingvistice şi de socializare.

Activitatea de bază – de predare şi pregătire pentru examenele Cambridge ESOL şi Trinity College London – este variată şi complexă, indiferent de nivelul de studiu/ vârstă şi cuprinde:

- Setul de manuale recomandat de programa şcolii
- Activităţi de scris, citit şi conversaţie, individual, în grup şi perechi
- Folosirea materialelor didactice anexe ale manualelor şi a echipamentului audio/ video
- Proiecte şi jocuri recomandate ca suport didactic
- Antrenarea permanentă a fiecarui cursant la verificarea şi predarea de noi cunoştinţe
- Evaluarea constantă a progresului şi testarea finală pentru stabilirea performanţei lingvistice în vederea trecerii la un nou nivel sau pentru orientarea şcolara şi profesionala in perspectiva
- Ocazional se organizează ore deschise cu participarea părinţilor

Detalii pe: http://www.lexis.ro si pe pagina Facebook Lexis Şcoli de Limbi Străine
http://www.facebook.com/pages/Bucuresti-Romania/Lexis-Scoli-de-Limbi-Straine/159210930768481